De Schellevissen

Het Viswijvenkoor

 


Wie zijn wij?


De term "Viswijven" is een geuzennaam die verwijst naar de glorietijd van de zeevaart. Het is een eerbetoon aan de vissersvrouwen, die op de kade afscheid namen van hun dierbaren. De mannen, zonen, broers, vaders en andere familieleden gingen naar zee. De viswijven zorgden voor het thuisfront. Het was hard werken om rond te komen. Bij elke storm hoopten de vrouwen op een behouden thuiskomst van hun dierbaren. De viswijven zochten steun en gezelligheid bij elkaar. In deze sterke rollen kunnen de vrouwen van het "viswijvenkoor" zich helemaal vinden.


Wij zijn een koor uit Almelo, dat is opgericht op 29 oktober 2004 en bestaat uit 65 vrouwen die het leuk vinden om mensen muzikaal te vermaken. Bij de optredens kunt u ongeveer 40 vrouwen verwachten.


Ons repertoire bestaat uit liedjes over de zee, die wij meerstemmig en in verschillende talen zingen. Afhankelijk van de voorkeur van het publiek  zingen wij daarnaast ook moderne popsongs en  bekende Hollandse liedjes. U kunt ons ook boeken voor een kerstoptreden. Dan verruilen wij onze moderne viswijvenoutfit voor een stemmige zwart-rood kleding en vanzelfsprekend is dan het repertoire aangepast aan de tijd van het jaar. De Schellevissen staan bekend om hun enthousiasme. Zij weten als geen ander altijd weer een gezellige sfeer te creëren.


Wij verzorgen graag een optreden:

  1. op nautische evenementen, braderiën en markten;

  2. op bedrijfsfeesten, bij commerciële instellingen en in horecagelegenheden;

  3. in concertvorm of in samenwerking met orkesten;

  4. ter opluistering van een studiedag, een receptie,  kunstexpositie of diner;

  5. als verrassing voor een jubilaris;

  6. bij zorginstellingen.


De optredens vinden zowel regionaal als landelijk plaats. Af en toe zijn wij ook te vinden in Duitsland!


Ons koor staat onder de professionele leiding van Andrea Klooster. De muzikale begeleiding is in handen van accordeonisten Lucy Bos, Harry Jansen en Alexander Schoemaker en van gitarist Pierre Wolters. Het keyboard wordt bespeeld door Gerard Braakhuis en Ineke Mossou en Gerrie Hekkert bespelen de conga's.